Hallitus hyväksyi lain­sää­dän­tö­suun­ni­tel­man kevät- ja syy­sis­tun­to­kausil­le

07.02.2024 10:25

Pääministeri Petteri Orpon hallitus on hyväksynyt lainsäädäntösuunnitelman kevätistuntokaudelle 2024 sekä alustavat syysistuntokauden 2024 tiedot.

Kevätkaudella hallituksen esityksiä on tarkoitus antaa yhteensä 116. Näistä kiireellisiä on 22. Syysistuntokaudelle 2024 on merkitty alustavasti 75 hallituksen esitystä. Suunnitelmaan sisältyy myös viisi keväällä ja kaksi syksyllä annettavaa valtioneuvoston selontekoa. Syksyn tiedot täsmentyvät ennen syysistuntokauden alkua.

Lainsäädäntösuunnitelma tukee lainvalmistelun suunnittelua, johtamista ja seurantaa, mikä edistää hallitusohjelman toimeenpanoa. Suunnitelma on myös tärkeä väline aikataulujen yhteensovittamiseksi eduskunnan kanssa. Asiakirjaan sisältyy kuvaus hallituksen esitysten keskeisestä sisällöstä ja arvio valtioneuvoston esittelyn ajankohdasta.

Tavoitteena on, että suunnitelma olisi mahdollisimman realistinen, paikkansapitävä ja luotettava. Tarkemmat tiedot yksittäisistä hankkeista ovat saatavilla ministeriöiden ylläpitämässä valtioneuvoston hanketietojärjestelmässä (Hankeikkuna). Ministeriöt vastaavat Hankeikkunassa olevien tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta sekä yhteydenpidosta eduskunnan valiokuntasihteeristöihin.

Lainsäädäntösuunnitelma on julkaistu valtioneuvoston verkkosivuilla osoitteessa valtioneuvosto.fi/lainsaadantosuunnitelma. Suunnitelmaan voidaan sen hyväksymisen jälkeen tehdä vain välttämättömiä muutoksia. 

Hallituksen seuraava lainsäädäntösuunnitelma on tarkoitus laatia eduskunnan syysistuntokaudeksi 2024 ja kevätistuntokaudeksi 2025. Lainvalmistelutyön tueksi valmistellaan lisäksi koko vaalikauden kattava lainsäädäntöohjelma. Näin luodaan kokonaiskuva hallituksen pitemmän aikavälin lainsäädäntötyöstä. Lainsäädäntösuunnittelu mainitaan myös hallitusohjelmassa.

Lähde: valtioneuvoston tiedote.

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää