EDPB:ltä avoimen lähdekoodin työkalu verkkosivujen auditointiin

01.02.2024 10:20

Euroopan tietosuojaneuvosto on lanseerannut uuden työkalun verkkosivujen tietosuojan auditointiin. Työkalun avulla tietosuojan valvontaviranomaiset, verkkosivukehittäjät ja organisaatiot voivat arvioida, ovatko verkkosivustot tietosuojalainsäädännön mukaisia.

Uusi työkalu mahdollistaa tarkastusten tekemisen ja arvioinnin suoraan työkalussa vierailemalla kyseisellä verkkosivustolla. Työkalun avulla voi myös luoda raportteja. Työkalu on EUPL 1.2 -lisenssin mukainen maksuton avoimen lähdekoodin ohjelmisto.

Tietosuojaneuvoston työkalu on helppokäyttöinen, eikä edellytä syvällistä teknistä asiantuntemusta. Työkalun on tarkoitus helpottaa kansallisten tietosuojaviranomaisten tekemää valvontaa sekä tarjota verkkosivukehittäjille ja rekisterinpitäjille yksinkertainen keino testata verkkosivustonsa lainmukaisuutta.

Auditointityökalu kehitettiin tietosuojaneuvoston asiantuntijapoolin yhteydessä (engl. Support Pool of Experts). Ohjelmiston päivitetty versio uusilla ominaisuuksilla on suunnitteilla myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimiston tiedote

Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää