Johanna Roivas

Juridiikan nopea sisältöpalvelu tukee tehokkuutta ja työn mielekkyyttä

17.04.2023 11:42

Alman juridiikan sisältöpalvelut tukevat modernia asianajotoimistoa, sillä ne mahdollistavat nopean pääsyn juridiikan ammattitiedon äärelle, on kyse sitten kiireellisestä faktantarkistuksesta tai pidempiaikaisesta syventymisestä. Asianajotoimisto Krogeruksen Knowledge Management Specialist Johanna Roivas kertoo, että jatkuvasti ajantasainen digitaalinen aineisto tukee joustavasti juristeja.

Asianajotoimisto Krogeruksella on käytössään Alman laajin juridiikan sisältöpalvelupaketti. Se kattaa Verkkokirjahyllyn, päivittyvät hakuteokset ja Suomen Laki -hakupalvelun. Krogeruksen Knowledge Management Specialist Johanna Roivas sanoo, että Alma tunnetaan suurimpana juridisen kirjallisuuden kustantajana Suomessa.

”Myös juridinen työ on siirtynyt aiempaa enemmän paikasta riippumattomaksi ja tässä muutoksessa auttaa mm. sähköisten materiaalien kehittyminen."

Roivas sanoo, että Alman julkaisuportfolio on kattava, ja lisäksi sähköinen aineisto ilmestyy käytännössä samanaikaisesti painettujen kirjojen kanssa. Päivittyvät hakuteokset ovat jatkuvasti ajan tasalla.

Haluamme tarjota juristeillemme asiakastyön tueksi markkinoiden kuranteimman ja parhaan aineiston. Siksi hyvät tietolähteet ovat toimistomme arjessa tärkeä asia.”

Digiaineistot tuovat varmuutta ja säästävät työaikaa

Roivas sanoo, että tarve kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon paneutumiseen voi tulla juristille vastaan nopeastikin. Tiedon tarve on usein lyhytaikainen muistin virkistäminen ja faktojen tarkistaminen. Tällaista työskentelyä tukee tiedon löytyminen kattavasti sähköisenä sekä hyvin toimiva hakupalvelu. Niiden ansiosta työaikaa ei huku tiedon etsimiseen.

”Työtehokkuuden lisäksi on hyvä huomata, että luottamus ajantasaisen ja oikean tiedon helppoon saatavuuteen on myös työn mielekkyyttä tukeva asia.”

Myös painetuilla kirjoilla on jatkossakin oma osansa Krogeruksella. Roivas arvioi, että kun teokseen perehtyy pidemmän aikaa, painettu muoto on miellyttävin. Sähköinen aineisto on ensisijainen valinta nopeaan tiedonhakuun.

”Meillä on myös opiskelijoita harjoittelijoina. He käyttävät tietopalveluita paitsi työharjoittelussa, myös osana opintojaan.”

Kunnianhimoinen organisaatio hyödyntää sähköisiä aineistoja laajasti

Krogerus on tullut kolmekymmentä vuotta sitten alalle haastajana ja kasvanut mittaluokkaa suuremmaksi jo 2010-luvulla, ja sillä on nyt palkkalistoillaan yhteensä yli 140 juristia. Yhteinen kunnianhimo ja ratkaisukeskeinen asenne ovat nostaneet organisaation alan kärkeen.

”Sähköiset aineistot ovat pysyneet hyvin mukana yrityksemme kasvussa, sillä kaikkien juristien tietotarpeisiin vastaamiseksi kirjastot olisivat painotuotteiden varassa todella suuria ja kalliita. Sähköinen työympäristömme on Alman palveluita laajempi, mutta jos Alman materiaalit puuttuisivat, puuttuisi juristien työstä yksi tärkeä työväline ja tiedonlähde.”

Alman sähköiset aineistot julkaistaan samanaikaisesti painettujen kirjojen kanssa – juridinen tieto on aidosti kaikkein uusinta.”

Verkkokirjahylly pitää sisällään juridiikan alan teosten lisäksi runsaasti muuta Alman kustantamaa ammattikirjallisuutta.

”Myös muut kuin juristit käyttävät Verkkokirjahyllyä omassa ammatillisessa kehittymisessään ja osana päivittäistä työtään. Esimerkiksi esihenkilötyöhön ja johtamiseen liittyviä teokset kiinnostavat ja niitä voidaan hyödyntää oman osaamisen kehittämisen tukena.”

Alma Talent Lakitieto -tablet

Juridiikan parhaat sisällöt

Alman Lakitieto -sisältökokonaisuutta tuottavat juridiikan parhaat asiantuntijat. Laadukas ammattikirjallisuus, keskeisten lainsäädäntömuutosten tulkinta päivittyvissä hakuteoksissa sekä pääsy ajantasaiseen lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön tukevat onnistumistasi työssä. Asiantuntijatekijämme tuottavat käyttöösi myös artikkeleja ajankohtaisista aiheista.

Kirjoittaja Juha-Pekka Honkanen

Aiheeseen liittyvää