htj_huoneistotietojarjestelma

Kaikki tarvitsemasi HTJ-tiedot tie­to­pal­ve­luis­ta yhden katon alta

Kiinteistö- ja huoneistohausta ja rajapintapalvelustamme löytyvät huoneistotietojärjestelmään (HTJ) kirjatut tiedot, jolloin käyttäjä löytää helposti kaiken tarvitsemansa tiedon asuntokauppaa varten yhdestä järjestelmästä.

Saat tuotteet käyttöösi, kun yrityksellesi on myönnetty HTJ-lupa

Rekisteriä ylläpitää Maanmittauslaitos ja tietojen hyödyntämiseen tarvitaan käyttölupa, jota voivat hakea mm. pankit ja kiinteistövälittäjät sekä muut asunto-osaketietoa työssään tarvitsevat. Luvan saaminen ei aiheuta lisäkustannuksia, ja autamme tarvittaessa lupa-asioissa.

HTJ pähkinänkuoressa

Sujuva ja nopeaHuoneistotietojärjestelmä tekee osakehuoneistojen vaihdannasta entistä sujuvampaa ja nopeampaa, koska asunnon omistus- ja panttaustiedot ovat saatavilla reaaliaikaisesti yhdestä paikasta.
Luotettava ja vähemmän virheitäJärjestelmän avulla parannetaan luotettavuutta ja vähennetään virheitä.
Paremmat palvelutKeskitetty ja yhteismitallinen tieto mahdollistaa monipuolisempien digitaalisten palveluiden kehittämisen ja prosessien automatisoinnin niin asuntokaupan kuin kiinteistöalan eri toimijoille.

HTJ:n viralliset tulosteet (PDF)

Saat meiltä Maanmittauslaitoksen viralliset HTJ-tulosteet: julkinen Osakeluettelo, Ote osakeluettelosta yhden osakeryhmän osalta, Osakehuoneistotuloste. Tulosteet ovat saatavilla niin selainpalvelussamme kuin rajapintapalvelustamme.

HTJ palvelutuotteemme selainpalvelusta ja rajapinnasta (PDF, JSON)

Yhtiön ja huoneiston perustiedot, osakeryhmän hallintakohteet, omistajatiedot, panttaus- ja rajoitustiedot. Kustannus- ja prosessitehokkuutta hakeville löytyvät huoneistojärjestelmän tiedot myös kilpailukykyisesti hinnoitelluilta HTJ-palvelutuotteiltamme selainpalvelusta (PDF) ja rajapintapalvelustamme (JSON, PDF). Palvelutuotteet koostetaan suoraan huoneistotietojärjestelmän tiedoista.

Mikä on huo­neis­to­tie­to­jär­jes­tel­mä?

Suomessa otettiin vuonna 2019 käyttöön sähköinen huoneistotietojärjestelmä (HTJ), jonka tavoitteena on saada kaikki asuinhuoneistoja koskevat tiedot sähköiseen muotoon ja parantaa näin huoneistoja koskevien tietojen ja omistajamerkintöjen saatavuutta ja luotettavuutta. Järjestelmään kerätään vähitellen kattavat tiedot mm. osakehuoneistojen ominaisuuksista, omistuksista, panttauksista ja rajoituksista.

Huoneistotietojärjestelmän käyttöönoton jälkeen uudet taloyhtiöt on perustettu ainoastaan digitaalisesti, eikä perinteistä osakekirjoja enää paineta. Vanhempien taloyhtiöiden siirtyminen järjestelmään on kaksivaiheinen ja ensimmäisen vaihe tuli päätökseen loppuvuonna 2023, kun taloyhtiöt siirsivät osakeluettelonsa järjestelmään. Kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelon huoneistotietojärjestelmään, osakkeenomistaja rekisteröi omistuksensa. Tähän on aikaa kymmenen vuotta osakeluettelon siirrosta, mikäli huoneisto ei sitä ennen vaihda omistajaa - vaihdannan yhteydessä uusi omistaja merkitään heti HTJ:ään.

Tilaa

Haluatko kuulla lisää?

Tietopalveluissamme on laaja valikoima huoneistoihin, taloyhtiöihin, rakennuksiin ja kiinteistöihin liittyvää tietoa. Kerromme mielellämme lisää ja autamme löytämään Teille sopivan palveluvalikoiman käyttöönne!

Sinua saattaisi kiinnostaa

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä.