KKO: Ma. oikeusneuvos Kaarlo Hakamiehestä ja käräjätuomari Heli Melanderista korkeimman oikeuden jäseniä 

20.05.2024 08:18

Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti on per­jan­tai­na 17.5.2024 ni­mit­tä­nyt kor­keim­man oi­keu­den (KKO) mää­rä­aikai­sen jä­se­nen, oi­keus­neu­vos Kaar­lo Ha­ka­mie­hen ja kä­rä­jä­tuo­ma­ri Heli Me­lan­de­rin KKO:n jä­se­nen vir­kaan 1.6. ja 1.8.2024 lu­kien. 

Hakamies on työskennellyt KKO:n määräaikaisena jäsenenä 1.1.2023 alkaen. Sitä ennen hän on toiminut hovioikeudenneuvoksena, käräjätuomarina, korkeimman oikeuden esittelijänä, oikeusministeriön erityisasiantuntijana, syyttäjänä ja rikostarkastajana sekä yliopistotutkijana. Koulutukseltaan Hakamies on oikeustieteen tohtori. 

Melander on toiminut käräjätuomarina vuodesta 2022. Aikaisemmin hän on toiminut hovioikeudenneuvoksena sekä esittelijänä korkeimmassa oikeudessa, hovioikeudessa ja liikennevahinkolautakunnassa. Koulutukseltaan Melander on oikeustieteen lisensiaatti. 

Lähde Korkeimman oikeuden tiedote 

Juridiikan sisältöpalvelut

Juridiikan parhaat sisällöt

Alma Talent Lakitieto -sisältökokonaisuutta tuottavat juridiikan parhaat asiantuntijat. Laadukas ammattikirjallisuus, keskeisten lainsäädäntömuutosten tulkinta päivittyvissä hakuteoksissa sekä pääsy ajantasaiseen lainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön tukevat onnistumistasi työssä. Asiantuntijatekijämme tuottavat käyttöösi myös artikkeleja ajankohtaisista aiheista.

Kirjoittaja Suomen Laki -toimitus

Tilaa uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje

Juridiikan ja talouden uutiskirje kokoaa uutiset ja ajankohtaiset sisällöt talouden, verotuksen ja juridiikan eri osa-alueista yhteen kirjeeseen. Voit räätälöidä kirjeen sisällön sinua kiinnostavista aihealueista. Uutiskirje ilmestyy joka arkipäivä.

Aiheeseen liittyvää