Asuntopuntari helpottaa myynti- ja vuokrakohteiden hinnoittelua

29.09.2022 09:21

Asuntopuntari muodostaa mittavan data-aineiston pohjalta tarkkoja arvioita kohteiden myynti- ja vuokrahinnoista. Uudistettu Asuntopuntari on ollut RE/MAX-ketjulla käytössä helmikuusta 2022 asti ja hakuja tehdään jo vakiintuneena osana myynti- ja vuokrausprosesseja.

RE/MAX:illa yrittäjänä ja välittäjänä toimiva Janne Bruun käyttää Asuntopuntaria jo käytännössä kaikkiin toimeksiantoihin, oli kyseessä sitten myynti- tai vuokrakohde.

”Asuntopuntarin myötä ensimmäisen hinnoittelun tekeminen kohteelle on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Kun asiakkaalta on tullut esimerkiksi yhteydenotto ja asunnosta on saatu perustiedot, on seuraava askel tiedonhaku Asuntopuntarista”, Bruun kertoo.

Asuntopuntariin tulee hinta-arviota varten syöttää osoite, kohteen tyyppi, rakennusvuosi, pinta-ala, huoneiden lukumäärä, kerros, tontin omistustieto sekä asunnon kunto.

Asuntopuntarin käytön Bruun kokee helpoksi, mutta korostaa myös ammattitaidon merkitystä esimerkiksi joidenkin arvoon vaikuttavien tekijöiden tulkinnassa. Pelkällä Asuntopuntarilla ei siis ammattitaitoinenkaan välittäjä pärjää.

”Meidän toimistollamme kaikki käyttävät Asuntopuntaria ja usein hinnoittelusta puhuttaessa ensimmäinen kysymys onkin, mitä Asuntopuntari näyttää hinnaksi”, Bruun toteaa.

Hin­noit­te­lu­lo­giik­ka läpinäkyväksi

Yhdeksi Asuntopuntarin suurimmista hyödyistä Bruun listaa sen hinnoitteluun tuoman läpinäkyvyyden.

”Asuntopuntarista voi tehdä haun paikan päällä kohteessa koneella, tai jopa kännykällä, jolloin hinnoittelun takana oleva logiikka on helppo selventää asiakkaalle. Mukaan ei tarvitse ottaa mitään papereita aiemmin myydyistä kohteista hinnoittelun perusteluksi, vaan kaikki tieto on selkeästi yhdessä palvelussa”, Bruun toteaa.

Muuttujien säätäminen haussa on Bruunin mukaan myös hyvä tapa havainnollistaa asiakkaalle, miten erilaiset tekijät vaikuttavat asunnon hintaan. Karttanäkymästä voidaan taas tarkastella muiden alueella olevien asuntojen hintatasoa, joka syventää ymmärrystä asunnon hintaan vaikuttavista tekijöistä. Asuntopuntarista löytyy myös kohteen kysyntäprofiili, joka kertoo esimerkiksi Etuovi.comissa luodut kohteeseen osuvat hakuvahdit ja vastaavien kohteiden keskimääräisen markkinointiajan alueella.

Asuntopuntarin käyttöä Bruun suosittelee kaikille, jotka hinnoittelevat asuntoja.

”En näe mitään syytä, miksi Asuntopuntaria ei hyödynnettäisi myynti- ja vuokrakohteiden hinnoittelussa. Se lisää myös omaa uskottavuutta ja ammattitaidon välittymistä asiakkaalle”, Bruun päättää.

Tutustu Asuntopuntariin

Aiheeseen liittyvää