Raksan Laki | Alma Talent

Raksan Laki – podcast rakentamisen juridiikasta

Raksan Laki on podcast-sarja rakennusalan juridiikasta, esimerkiksi YSE-sopimusehtojen kiemuroista. Sarja on liki välttämätöntä kuunneltavaa kaikille rakentamisen parissa työskenteleville. Jaksoissa tavataan monipuolisesti alan asiantuntijoita, syvennytään oikeuskäytäntöön ja pohditaan eri tavoin, mitä alan oikeudelliset kysymykset tarkoittavat työmaan arjessa. Vakioääninä Karri Kivioja ja Matti Tyynysniemi.

Kausi päättyy - nyt odotettu kuu­li­ja­ky­sy­mys­ten jakso. Syksyllä jatkoa, pysy mukana!

Ota seurantaan täällä tai podialustoilla Spotify ja Soundcloud.

Jakso 21 | Raksan Laki: Q&A

Kevään päätösjaksossa Karri ja Matti vastaavat kuulijoiden kysymyksiin esimerkiksi virheiden havaitsemisesta vastaanotossa, omakustannushinnasta sekä vapaa-ajan aktiviteeteistaan. 

Raksan Lakiin tuotetaan kirjallista lisämateriaalia.

Lataa Raksan Laki -lukupaketit

Jakso 20 | Raksan Laki: Suunnittelijan vastuu

SKOL:n toimitusjohtaja Helena Soimakallio on Raksan Lain vieraana keskustelemassa suunnittelijoihin ja suunnitteluun liittyvästä juridiikasta. 

Jakso 19 | Raksan Laki: Ai­ka­tau­lu­ju­ri­dii­kan kipupisteet

Professori Olli Seppänen kertoo Raksan Lain haastattelussa, miten rakentamisen aikatauluihin liittyvää sopimista ja itse aikatauluttamista pitäisi parantaa. 

Jakso 18 | Raksan Laki: Talven ho­vioi­keus­rat­kai­su­ja

Raksan Laki esittelee jälleen neljä hovioikeusratkaisua viime kuukausilta. Tapauksissa käsitellään esimerkiksi muovimattoja ja ryntäyskustannuksia.   

Jakso 17 | Raksan Laki: Oikeus urak­ka­so­pi­muk­sen purkamiseen – osa 2

Karri, Matti ja asianajaja Mikko Rajala jatkavat urakkasopimuksen purkuoikeuden läpikäyntiä. Toisessa osassa käsitellään esimerkiksi purku-uhkaista reklamaatiota, YSE 79 §:n mukaista suorituskyvyttömyyttä ja urakoitsijan purkuoikeutta. 

Jakso 16 | Raksan Laki: Oikeus urak­ka­so­pi­muk­sen purkamiseen – osa 1

Karri, Matti ja asianajaja Mikko Rajala syventyvät kaksiosaisessa jaksossa siihen, millä perusteilla ja miten tilaaja voi purkaa YSE-urakkasopimuksen. Avausosassa keskiössä on YSE 78 §:n mukainen urakoitsijan sopimusrikkomus purkuperusteena. 

Jakso 15 | Raksan Laki: Taloudellinen loppuselvitys YSE-ehdoissa

Karri ja Matti käyvät kohta kohdalta läpi YSE 1998 -ehtojen 73 §:n määräykset taloudellisesta loppuselvityksestä.

Raksan Laki | Erikoisjakso KKO: 2024:15

Raksan Lain ylimääräisessä jaksossa Karri ja Matti käyvät läpi korkeimman oikeuden 16. helmikuuta 2024 antaman ennakkoratkaisun, jossa oli kyse siitä, oliko taloyhtiön ja urakoitsijan välille syntynyt urakkasopimus. 

Jakso 14 | Raksan Laki Live: Rakennuttaminen 2024

Raksan Laki -podcast jalkautui tammikuussa Tampere-talolla järjestettyyn Rakennuttaminen 2024 -tapahtumaan, josta äänen pääsee lukuisia vieraita esimerkiksi rakentamislaista, aikatauluriidoista ja YSE-ehtojen uudistamisesta. Haastateltavana mm. Kirsi Martinkauppi, Teppo Salmikivi, Mika Pohjonen, Juho Lönnblad, Anu Karvonen, Jyrki Laurikainen ja Niina Nurminen.

Raksan Laki -podcast | Alma Talent

Kuuntele vuoden 2023 jaksot!

Oletko uusi kuuntelija, jäikö jokin jakso väliin tai haluatko kerrata? Vuoden 2023 kaikki jaksot ovat nyt koostettuna kätevästi yhdelle sivulle. Ota koko sarja kuunteluun!

Lähetä meille palautetta!

Piditkö kuulemastasi? Oletko samaa mieltä, eri mieltä? Palautetta voit lähettää meille nyt ja jatkossa raksanlaki@almamedia.fi

Raksan Laki - lisämateriaali

Haluatko lukea lisää teemasta?

Kuultua ei tarvitse muistella! Raksan Lain asiantuntijat tuottavat jaksoihin lisämateriaaleja, teemaa syventäviä lukupaketteja, jotka summaavat keskeiset asiat ja tarjoavat lisätietoa mm. oikeustapauksista.

Tutustu rakentamisen tuo­te­va­li­koi­maam­me

Alma on Suomen johtava juridisen tiedon tuottaja. Tieto on ajantasaista, tuoretta ja siihen voit luottaa. Voit valita niin kirjoja, seminaareja kuin digisisältöjä.

Raksan kirjatRaksan seminaaritRaksan digisisällöt

Raksan Lakia juontamassa ja asiantuntijoina

Karri Kivioja, Raksan Laki

Karri Kivioja

Karri Kivioja on rakennusalan juridiikkaan erikoistunut yrittäjä Espoosta. Karrilla on pitkä kokemus rakennusalan sopimuksista, riidanratkaisusta ja koulutustehtävistä. Karrista alan kouluttajana sanottua: ”Paras luennoitsija ja asiantuntija, jota olen kuullut.”

Matti Tyynysniemi, Raksan Laki

Matti Tyynysniemi

Matti Tyynysniemi on liike-elämän riita-asioihin ja erityisesti rakentamisen erimielisyyksiin erikoistunut asianajaja asianajotoimisto Hannes Snellmanilla Helsingissä. Matti on toiminut asianajoalalla vuodesta 2014. Hänellä on aiempaa taustaa toimittajana sanomalehdessä, radiossa ja televisiossa.

Raksan Lain vierailevat asiantuntijat

Täydennä tietosi, saat linkin Raksan Laki -lukupakettiin!