Yritystietopalvelut

B2B-liidien hankinta — tavoittele suoraan pää­tök­sen­te­ki­jöi­tä

20.05.2024 13:20

Liidien hankinta on keskeinen osa B2B-markkinointia, ja tehokkaiden liidien löytäminen voi olla ratkaiseva tekijä yrityksen menestyksessä. Monet yritykset kohtaavat haasteita tavoitellessaan oikeita henkilöitä päätöksenteon ytimessä, mutta oikeita päätöksentekijöitä on vaikea löytää. Tässä artikkelissa esittelemme lyhyen tarkistuslistan, mitä kannattaa tehdä ennen päättäjiä tavoiteltaessa, mistä löydät yhteystiedot ja mitä tehdä kontaktoinnin jälkeen.

1. Tunne kohdeyleisösi

Ensimmäinen askel suoraan päättäjien tavoittamisessa on kohdeyleisön tunteminen. Sinun tulee tietää, ketkä ovat yrityksesi kannalta keskeiset päättäjät ja millaisia rooleja heillä on. Ymmärtämällä heidän tarpeitaan ja haasteitaan voit räätälöidä viestisi tehokkaammin.

Vinkkejä kohdeyleisön tuntemiseen:

 • Tee taustatutkimusta: Selvitä potentiaalisten kohdeyritysten organisaatiorakenne ja päätöksentekijät.
 • Hyödynnä julkisista lähteistä saatavaa dataa: Käytä dataa ymmärtääksesi, millaisia päätöksiä eri rooleissa tehdään ja mitkä ovat heidän kipupisteensä. Dataa voi olla esimerkiksi erilaiset netistä löytyvät asiakasreferenssit tai yleisesti toimialan tilanteesta kertovat artikkelit, jolla pääset syventymään toimialaan.
 • Kysy suoraan: Älä epäröi kysyä potentiaalisilta asiakkailta heidän tarpeistaan ja päätöksentekoprosesseistaan. Todennäköisesti tavoittelet samankaltaisia asiakkaita kuin nykyiset.

2. Hyödynnä Alman päättäjädataa

Yksi tehokkaimmista tavoista tavoitella suoraan päättäjiä on hyödyntää Alman päättäjädataa. Tämä kattava tietokanta sisältää ajantasaiset tiedot yli 280 000 yrityspäättäjästä, mukaan lukien heidän yhteystietonsa, tittelinsä ja vastuualueensa. Alman data tarjoaa sinulle mahdollisuuden kohdistaa viestisi suoraan oikeille henkilöille, mikä tehostaa liidien hankintaa merkittävästi.

Alman päättäjädatan edut:

 • Tarkat yhteystiedot: Tiedät varmasti, että tavoitat oikean henkilön, joka vastaa yrityksen päätöksenteosta.
 • Ajantasaisuus: Tietokanta päivittyy jatkuvasti, joten käytössäsi on aina tuoreimmat tiedot.
 • Laajat vastuualueet: Tiedämme, mistä henkilö vastaa. Esimerkiksi titteli projektijohtaja ei välttämättä kerro hänen vastuualueestaan, mutta me tiedämme sen.

Tutustu Alma Kohderyhmähakuun, josta saat ladattua päättäjien yhteystietoja

3. Personoi viestisi

Kun tavoitat päättäjiä, viestisi tulee olla henkilökohtainen ja relevantti. Personointi osoittaa, että olet tehnyt taustatyötä ja ymmärrät vastaanottajan tarpeet. Tämä lisää viestisi tehokkuutta ja parantaa mahdollisuuksiasi saada positiivinen vastaus.

Vinkkejä personoidun viestin luomiseen:

 • Käytä vastaanottajan nimeä: Aloita viestisi henkilökohtaisesti, jotta päättäjä tuntee, että viesti on suunnattu juuri hänelle.
 • Korosta hyötyjä: Keskity siihen, miten tuotteesi tai palvelusi voi ratkaista vastaanottajan erityiset haasteet. Tuo esille ratkaisukeskeisyyttä ja osoita, että olet tutustunut vastaanottajan liiketoimintaan ja markkinaan.

4. Hyödynnä monikanavaista lähestymistapaa

Päättäjien tavoittaminen vaatii usein monikanavaista lähestymistapaa. Käytä eri kanavia, kuten sähköpostia, puheluita, LinkedIniä ja muita sosiaalisen median alustoja. Tämä lisää mahdollisuuksiasi tavoittaa päättäjät ja saada heidät kiinnostumaan tarjoamastasi.

Monikanavaisen lähestymistavan vinkkejä:

 • Sähköposti: Lähetä hyvin kohdennettuja ja personoituja sähköposteja.
 • Puhelin: Soita suoraan päättäjille ja esittele lyhyesti, miten voit auttaa heidän liiketoimintaansa.
 • LinkedIn: Hyödynnä LinkedInin tarjoamia mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja suoriin viesteihin.

5. Mittaa ja optimoi tuloksia

Seuraa kampanjoidesi tuloksia ja analysoi, mitkä lähestymistavat toimivat parhaiten. Käytä näitä tietoja optimoidaksesi tulevia kampanjoita. Jatkuva mittaaminen ja optimointi auttavat sinua parantamaan suoritustasi ja saavuttamaan parempia tuloksia pitkällä aikavälillä.

Mittaamisen ja optimoinnin tärkeitä näkökulmia:

 • A/B-testaus: Testaa erilaisia viestipohjia ja lähestymistapoja nähdäksesi, mikä toimii parhaiten.
 • Analytiikka: Käytä analytiikkatyökaluja seuratakseen avaus- ja vastausprosentteja sekä muita keskeisiä mittareita.
 • Myynnin kehittyminen: seuraa tärkeintä mittaria eli myynnin kehittyminen.

Liidien hankinta ja suoraan päättäjien tavoittaminen vaatii strategista suunnittelua ja tehokkaita työkaluja. Tunnistamalla kohdeyleisösi, hyödyntämällä Alman päättäjädataa, personoimalla viestisi, käyttämällä monikanavaista lähestymistapaa ja optimoimalla tuloksiasi, voit tehostaa liidien hankintaprosessia merkittävästi. Näin varmistat, että viestisi menee perille oikeille henkilöille, jotka ovat valmiita tekemään ostopäätöksen.

Tutustu Kohderyhmähaku-palveluun

kohderyhmahaku

Kohderyhmähaku - muodosta päättäjistä listoja markkinointia varten

Kohderyhmähaku on B2B-myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille suunnattu työkalu, jonka avulla kohderyhmien suunnittelu, rajaus ja lataaminen on helppoa ja nopeaa. Kohderyhmähaku soveltuu tehokkaaseen myynnin ja markkinoinnin kohderyhmien suunnitteluun sekä poimintaan puhelin- tai sähköpostimarkkinointia varten.

Aiheeseen liittyvää