Asuntopuntari-webinaari

Vastuullisuus ja ESG kiin­teis­tö­lii­ke­toi­min­nas­sa

Kiinteistöalan ja finanssialan toiminnassa keskiössä ovat vastuullisuus sekä ESG (environmental, social and governance responsibility). Asumisen rahoituksessa, olipa kyse sitten uusien asuntojen lainapäätöksistä tai remonttiprojektien rahoituspäätöksistä, sääntelyllä ja raportoinnilla on merkittävä rooli. EU:n taksonomian mukaan finanssisektori on velvollinen raportoimaan, kuinka yritysten taloudelliset toimet vaikuttavat ympäristöön.

Asuntopuntari tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun arvon määritykseen ja riskien tunnistamiseen. Palvelusta löydät muun muassa kohteen arvon lisäksi energialuokan ja lämmitysmuodon. Lisäksi Asuntopuntari tarjoaa tietoa kiinteistöjen ja rakennusten fyysisistä ilmastoriskeistä sekä niiden potentiaalisista kustannuksista.

Haluatko lisätietoa Asuntopuntarista?

Miten Asuntopuntari auttaa tekemään vastuullisempia päätöksiä ja vastaamaan lisääntyvään säätelyyn?

Kohteen tunnistaminen

Minimitiedoilla (osoite, kohdetyyppi, pinta-ala) Asuntopuntari tunnistaa kohteen taloyhtiön, sijaintikiinteistön ja rakennustunnukset. Vakuuskohteen tiedot voidaan linkittää viranomaisten tietokantoihin, kuten Maanmittauslaitoksen (MML) ja Digi- ja väestötietoviraston (DVV) rekistereihin.

Arvo- ja kestävyysriskit

Asuntopuntarista löydät vakuuskohteen energialuokan ja lämmitysmuodon. Näiden lisäksi vakuuskohteen nykyarvo sekä tulevaisuuden arvon ennuste ovat helposti saatavillasi.

Fyysiset riskit

Asuntopuntari tarjoaa tietoa kiinteistöjen ja rakennusten konkreettisista fyysisistä riskeistä erilaisissa skenaarioissa. Se sisältää ilmastoriskeihin liittyvän arvioinnin, jossa tarkastellaan tulvien, lämpöstressin, maastopalojen, sateen, tuulen ja muiden fyysisten ilmastovaarojen riskejä EU:n taksonomian määrittelemällä tavalla. Lisäksi Asuntopuntari arvioi potentiaalisten riskien kustannuksia.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Haluan lisätietoja Asuntopuntarista